Carezzo in Insights Care magazine
Zojuist gepubliceerd in Insights Care: onze bijdrage aan het bevorderen van een gezonde proteïne-inname voor ouderen.
Zojuist gepubliceerd in Insights Care: onze bijdrage aan het bevorderen van een gezonde proteïne-inname voor ouderen.
Mede vanwege het klimaat is er een snelgroeiende aandacht voor de overgang naar meer plantaardige voeding. Het gebruik van 100% plantaardige producten wordt steeds normaler en het aanbod groter.
Binnen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB), wordt continu gewerkt aan de optimalisatie van het voedingsaanbod en zijn zorgassistenten erg betrokken bij dit proces.
Tijdens de week tegen ondervoeding gingen verschillende organisaties met de nieuwe eiwitverrijkte hartige hapjes aan de slag om aandacht voor ondervoeding te vragen.
Stichting Maaltijdenexpres viert haar 50 jarig jubileum. Vrijwilligers bezorgen 1000 maaltijden per dag aan kwetsbare ouderen die dit hard nodig hebben.
De TEAMS RCT studie laat veelbelovende eerste resultaten zien. Tijdens de studie krijgen thuiswonende ouderen 12 weken lang krachttraining en dieetadvies.
Carezzo introduceert 3 hartige hapjes met 10 gram eiwit. Een lekker hapje om de eiwitinname te boosten en binnen het trio voor ieder wat wils!
In 2021 introduceerden wij de volledig vernieuwde Carezzo Fruitdrinks, zonder toegevoegde suikers en verrijkt met oplosbare vezels en vitamine C. Vanuit deze ...
Carezzo in Rabo & Co Magazine waarin we praten over de toekomst van eiwitrijke voeding met oprichter Fred Bergmans
Carezzo had het genoegen om deel uit te maken van de Teamdag van verpleegkundigen bij Pro persona. Pro Persona richt zich op het werken volgens de Positieve Gezondheid.
Na drie jaar was het weer tijd voor de Zorgtotaal beurs! Op de grootste beurs voor de zorg hebben we ons beste beentje voorgezet om zoveel mogelijk zorgprofessionals kennis te laten maken met het eiwitverrijkte assortiment van Carezzo.
Er waait al langere tijd een andere wind. De rol van voeding in de zorg wordt steeds belangrijker. Food as Medicine is een begrip wat nu ook opgepakt wordt door medisch specialisten.
Hoe mooi is het als verschillende werelden elkaar ontmoeten? Op 12 april kwamen leden van de Health Valley in contact met innovatieve food bedrijven tijdens een bijeenkomst op de Brightlands Campus in Venlo.
Feest binnen UMCG Centrum voor Revalidatie met waterijs op Koningsdag! Afgelopen Koningsdag was het reden voor feest en hadden we in Nederland geluk met het heerlijke weer.
Onlangs organiseerde Carezzo de scholing Ondervoeding & Gastvrijheid in de Zorg in het van Weel-Bethesda Ziekenhuis. De scholing was een daverend succes.
Lieke combineert haar eerstelijns praktijk VOLOP! met haar werk als intramuraal diëtist bij La Providence. Ze vertelt over haar ervaring...
Niet alleen het weggooien van etenswaren in de bereiding wat we proberen te verminderen om kosten te besparen, zoals waste over het algemeen wordt gezien...
We stonden met het Carezzo assortiment op de klinische informatiemarkt bij de opleiding Voeding en Diëtetiek op de Haagse Hogeschool.
Carezzo introduceert Appelmoes met extra eiwit. Dat is bijzonder, want in gewone appelmoes zit vrijwel geen eiwit. In Carezzo appelmoes zit 10 gram eiwit
We hebben onze webshop vernieuwd! Samen met een frisse nieuwe look kunnen wij nu ook diepvries producten bezorgen, ons webshopassortiment uitbreiden met Carezzo roomijs en mousse én bezorgen op dinsdag en vrijdag.
Carezzo introduceert Waterijs met 10 gram eiwit, in een ‘Calippo’ achtige verpakking. Zo kan het ijsje gemakkelijk vanuit de hand worden gegeten, zonder te morsen als het al een beetje smelt. Carezzo Aardbei-framboos waterijs kan als tussendoortje heel verfrissend zijn.
Ook onze website heeft een volledig nieuwe look en feel gekregen. We hebben de website op een andere manier ontworpen om de consument èn professional beter te informeren over het belang en de toepassing van eiwitrijke en eiwitverrijkte basisvoeding en eiwitten in het algemeen.
Een adequate eiwitinname vindt Vitalis erg belangrijk voor haar revalidanten. Om de spieropbouw en herstel zo goed mogelijk te ondersteunen, wordt al een variatie aan eiwitrijke producten aangeboden. Echter, toch bleek het lastig om de gewenste eiwit intake van 20 g. per maaltijd te behalen.
“Eiwitrijke voeding draagt bij aan het voorkomen van decubitus (doorligwonden).” En dus kregen de patiënten op de verpleegafdelingen van Albert Schweitzer Ziekenhuis op 18 november, de internationale Stop Decubitus Dag, een toetje bomvol eiwitten.
Veel mensen hebben moeite om goed te kunnen slikken, en leiden daarom sneller aan ondervoeding. Eiwittekort is daar vaak een gevolg van.
In de nieuwe Europese richtlijnen voor eten in het ziekenhuis, opgesteld door de European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN), is er veel aandacht voor eiwitrijke en eiwitverrijkte voeding (zowel op het gebied van dieetrichtlijnen, als van logistiek). We zetten de 9 opvallendste richtlijnen op een rij en lichten toe waarom deze belangrijk zijn voor thema’s als eiwitverrijking en ongewenst gewichtsverlies.
Prehabilitatie wordt gezien als een heel krachtig programma om patiënten fitter een behandeling te laten starten en daardoor resultaten te verbeteren en complicaties te verminderen. Inmiddels beschikken we over vele deelstudies die aangeven dat voedings- en trainings interventies, de combinatie in de pre-operatieve fase, kan leiden tot hele gunstige resultaten. We kunnen gerust spreken van zinvolle zorg!
Wij hebben respect en waardering voor alle medewerkers in de zorg die zich al zo lang en nog steeds zo ongelofelijk inzetten voor hun patiënten. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een positief en gezond 2022!
De Carezzo kleine maaltijden met extra eiwitten scoren goed bij coronapatiënten die weinig eetlust hebben en volop aan het herstellen zijn van corona
‘Toen er bij mij prostaatkanker werd gediagnosticeerd, stortte mijn wereld wel even in. Ook omdat het om de zwaarste variant bleek te gaan. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen. Harry Blokhuis (66) vertelt over zijn ervaringen.
Covid patiënten hebben extra eiwit nodig voor hun herstel. Vaak is er niet zoveel eetlust om méér te eten om energie en gewichtsverlies te compenseren. Carezzo compacte maaltijden van 350 gram met 30 gram eiwit zijn lekker voor de patiënt en 24/7 inzetbaar omdat ze koelvers zijn en in de magnetron kunnen worden opgewarmd. Ze kosten niet meer dan reguliere maaltijden van 500 gram.
De voedingswaardetabellen van alle Carezzo producten zijn nu ook eenvoudig te vinden in het FoodBook; de online database van PS in foodservice. Het FoodBook is toegankelijk voor alle medewerkers van ziekenhuizen, zorginstellingen en foodservice grossiers.
‘Op 17 maart 2020 kreeg ik als een van de eerste in Nederland het coronavirus. Toen werd dat nog gezien als een zware griep....
Kan een patiënt kiezen voor een behandeling, dan heeft hij of zij daar vaak meer vertrouwen in. Daarom is recent de campagne ‘Samen beslissen’ gestart.
Om onze soepen geschikt te maken voor een brede doelgroep hebben wij ze doorontwikkeld met 10 gram eiwit per portie en een volledig aminozuurprofiel.
Carezzo producten zijn zichtbaar in het FoodBook van PS in foodservice.
Met trots introduceert Carezzo de heerlijke en luchtige Chocolademousse en de Framboos-Witte chocolademousse in een kleine portie van 65 gram.
Uit het COVOED onderzoek blijkt dat veel meer coronapatiënten herstelzorg nodig hebben. Carezzo kan je hierin helpen als je een eiwittekort hebt
Het Erasmus MC testte het vernieuwde Carezzo broodassortiment op patiënttevredenheid en bijdrage aan een hogere eiwitinname. De resultaten mogen er zijn!
Wij werken continu aan de ontwikkeling van het Carezzo brood. Zo blijft dit aan de meest recente wetenschappelijke inzichten voldoen en kunnen wij telkens de ...
We kunnen als collega’s met de juiste keuzes op het gebied van voeding ontzettend veel bereiken.
Franse onderzoekers publiceerden in Clinical Nutrition ESPEN een onderzoek naar ondervoeding bij patiënten met COVID-19. De resultaten waren behoorlijk ...
Frency van Dommelen werkt al tien jaar als diëtist bij de Zorgboog in Helmond. In de beginjaren deed zij dat zowel in de 1e lijn als intramuraal.
Mijn naam is Shivah Tavakolly, diëtist en adviseur voeding in de zorg bij Carezzo. Als adviseur werk ik met zorgorganisaties samen met als doel de cliënten ...
Carezzo Nutrition heeft in de afgelopen jaren meerdere studies gedaan voor de wetenschappelijke onderbouwing van het voedingsconcept...
Patiënten die een virusinfectie hebben gehad, zijn vaak verzwakt. Ze zijn afgevallen en ook hun spierkracht is in korte tijd achteruitgegaan. Na een ...
Door: Isabel van Gelderen en Marjan Kamp
Wij zien dat er in deze tijd een groeiende vraag is naar Carezzo fruitdrinks en soepen. Natuurlijk zorgen wij er graag voor dat uw assortiment zo volledig ...
Verse soep is altijd een geliefd, hartig tussendoortje en in het geval van Carezzo soep nog een bron van extra eiwitten ook. De Carezzo soepen zijn ook in 750 ...
Vanuit verschillende organisaties komen er voedingsadviezen voor coronapatiënten. Omdat dit tot onduidelijkheid kan leiden, geven wij een overzicht van de ...
Hygiëne krijgt de laatste weken enorm veel aandacht. En terecht! Onze gezondheid is afhankelijk van hoe goed en hoe regelmatig wij onze handen wassen. Handen ...
Dat eiwitten diverse essentiële functies in het lichaam hebben is bekend. Maar welke rol spelen ze precies als het gaat om de weerstand? Om dat goed uit te ...
Wat is er mooier dan 20 leden van de KBO – Brabant te ontvangen op een lunch met Carezzo maaltijden? Gastheer was Hans van Rooij van de Stichting ...
Tijdig signaleren van ondervoeding en het kunnen inzetten van een behandeling is onderdeel van de verpleegkundige zorg.
Voldoende eiwit is van cruciaal belang voor cliënten en patiënten. Hoe zorg je ervoor dat zij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgen? In ...
De eerste coronapatiënten, op de foto mevrouw Savelkouls, uit ziekenhuis Bernhoven gaan weer naar huis. Daar wacht hen nog een lange periode van herstel ...
(Interview met Renate Peggeman, diëtist bij Viva! Zorggroep)
Op 27 juni jl. presenteerde Dr. Paul van der Nat, van het St Antonius ziekenhuis, de eerste resultaten van een studie bij hartpatiënten.
Carezzo stelde een aantal vragen aan vier diëtisten: Laura de Boer, Michèle van Huizen, Astrid Wils en Natasja Kool van het Albert Schweitzer ziekenhuis, hun ...
Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam wil alle patiënten zo goed mogelijk te eten geven. Dus toen diëtist Yvonne Verweij van een voedingsmedewerker de
In Fruitsap zit van nature geen eiwit. Carezzo heeft als enige aanbieder haar fruitdrinks verrijkt met wei-eiwit tot 10 gram eiwit in een portie van 150ml
Drie gepassioneerde professionals van het CWZ ziekenhuis in Nijmegen vertellen hoe patiënten voeding beter is geworden door zowel interne- als externe
Allereerst willen we alle inzenders die hebben meegedaan aan de actie dag van de diëtist bedanken voor de gezellige inzendingen. Dat diëtisten het onderling ...
Het is heel bijzonder dat Carezzo het Erasmus MC als onze 100e klant mag verwelkomen. Nu de nieuwbouw van het Erasmus MC gereed is wordt direct tot
To keep the rising cost of healthcare from spiralling out of control in the years ahead, we should focus on prevention. Personalised food can improve both
Patienten in de zorg willen hun eigen regie houden over eten en drinken. In het magazine INSIGHTS van Huuskes, leverancier van maaltijdproducten, wordt ...
Het St. Antonius Ziekenhuis is gestart met een onderzoek bij hartpatiënten met de verstrekking van Carezzo voor de ziekenhuis opname. Twee weken voor de ...
Wij merken dat er nu volop belangstellig is voor vernieuwing van de voedingsconcepten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Gekeken wordt naar verbetering van de ...
Studies in het Cater with Care®-project laten zien dat eiwitrijke en eiwitverrijkte basisvoedingsmiddelen de eiwitinname van ouderen – in zorginstellingen ...
MT ( MANAGEMENT TEAM) bericht in een korte serie over gamechangers in de wereld van ons voedsel. Dit is in drie afleveringen.
Binnen het thema Fair Food zien we veel ontwikkelingen die een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming en optimalisering van de Agri & Food sector. In ...
Carezzo Nutrition BV gelooft dat de voedingsmiddelen een oplossing bieden voor de problematiek rondom de eiwitinname onder ouderen.
Carezzo Nutrition is genomineerd in de Innovatie Top 100, van de meest innovatieve MKB bedrijven in 2015. ‘We zijn er trots op dat we behoren tot de Top 10 ...
De visie van Menrike Menkveld-Beukers, manager van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit hebben de handen ...
In het vakblad VOEDING NU wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe reeks eiwitverrijkte producten in de rubriek ‘producten onder de loep’. Carezzo ...
Carezzo Nutrition bv ontwikkelt, produceert en verkoopt eiwitverrijkt eten en drinken voor mensen met een risico op ondervoeding. Zij brengt een range van ...
Carezzo verpakkingen heeft van een vakjury een erkenning gekregen voor Goed Industrieel Ontwerp 2014. Uit het jury rapport: ‘ Carezzo biedt een brede ...
Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. Als voedingsziekenhuis is Ziekenhuis Gelderse Vallei steeds op zoek naar nieuwe ...
Wij krijgen van ziekenhuizen die Carezzo al wat langer gebruiken steeds meer signalen dat de inzet wordt uitgebreid. Dat betreft zowel het gebruik van een ...
Cater with Care partners NIZO food research, Carezzo, Pure4You, Heinz en Stichting Promotie Kalfsvlees (SPK) werkten samen aan de ontwikkeling van innovatieve ...
Mensen slikken 800 tot 2400 keer per dag. Dit is niet alleen tijdens het eten en drinken, maar ook om speeksel weg te slikken. In ziekenhuizen ...
Carezzo: een uniek voedingsconcept. In dit artikel leggen we uitgebreid uit waarom Carezzo zo anders is dan andere voedingsconcepten met extra eiwit...