Aan de slag tegen ondervoeding met de hartige hapjes!

Aan de slag tegen ondervoeding met de hartige hapjes!

In de week van 7 tot en met 11 november vond de week tegen ondervoeding plaats, geïnitieerd door het Kenniscentrum Ondervoeding. Nederland sloot hierin aan bij de Europese Malnutrition Awareness Week. Tijdens deze week werd er door allerlei professionals en organisaties aandacht gevraagd voor ondervoeding door bijvoorbeeld e-learnings beschikbaar te stellen en masterclasses te organiseren.

Ook werden binnen verschillende organisaties de nieuwe hartige hapjes ingezet om op een leuke en lekkere manier extra aandacht te vragen voor voeding en eiwitrijk eten.

Zuyderland

Het Zuyderland pakte goed uit voor haar twee locaties in Sittard en Heerlen en trakteerde haar patiënten op lekkere eiwitrijke hapjes tijdens de week tegen ondervoeding. Omdat worstenbroodjes in Limburg een geliefd product is, kozen zij ervoor hun patiënten op de eiwitverrijkte variant te trakteren.

Patiënten en voedingsassistenten reageerden enthousiast. Het worstenbroodje was ‘weer eens wat anders’ en een ‘leuk tussendoortje’.

Ook de smaak vond men erg goed en ‘zoals een normaal worstenbroodje’.

Elyseklinieken

Ook binnen Dialysekliniek Elyse locatie Amstelveen werd in het kader van de week tegen ondervoeding extra uitgepakt. Omdat de hartige hapjes zo laag in zout zijn, hoog in eiwit en toch lekker hartig en warm, vormen de hapjes de perfecte traktatie voor nierdialyse patiënten. Diëtist Melanie deelde de hapjes uit en lichtte ze toe:

‘Ik vertelde dat ze laag in zout waren en hoog in eiwit, waardoor ze goed voor hen waren. Je merkte dat mensen niet zo goed wisten wat ze moesten verwachten omdat het nieuw was, maar iedereen vond het erg lekker en alles werd met smaak opgegeten.’

Zowel patiënt als collega’s van Melanie waren enthousiast zo waren reacties onder meer:

‘Heel erg lekker’

En

‘Dit zou ik wel vaker willen’

Daarnaast werd de hartige smaak erg gewaardeerd, zo gaf een patiënt aan:

'Fijn dat er eens iets hartigs is in plaats van iets zoets’

Ook geïnteresseerd in de hartige hapjes voor jouw organisatie? Stuur ons dan een mail via onderstaande button.