Onderzoek naar optimalisatie eiwitinname 65+’ers: ‘Duurzaam Eiwitwijs’

Onderzoek naar optimalisatie eiwitinname 65+’ers: ‘Duurzaam Eiwitwijs’

Een nieuw consortium ‘Duurzaam Eiwitwijs’ heeft de kick-off meeting gehad op de HAS Green Academy op 31 maart. Dit consortium wordt geleid door de HAS Green Academy en HAN University of Applied Sciences, waar gedurende twee jaar vele studentenprojecten tot één gezamenlijke studie komen. In dit consortium wordt onderzocht hoe de eiwitinname van Nederlandse 65-plussers op een duurzame manier geoptimaliseerd kan worden.

Duurzaam Eiwitwijs is de opvolger van ConsuBeter, waarin met name de communicatie over eiwit en ondervoeding bij ouderen is bestudeerd. In Duurzaam Eiwitwijs wordt weer een stap verder gezet vanuit de optiek van duurzaamheid, waarbij ook de transitie van dierlijk naar plantaardig eiwit aan bod komt. Nieuw in de aanpak is dat een senioren panel wordt gevormd, waarbij meerdere onderzoeken kunnen worden gehouden, zoals smaaktesten en communicatie statements.

Carezzo Nutrition is deelnemer in het consortium, net als in ConsuBeter. Het zijn niet alleen de uitkomsten van een studie, maar ook de inzet en betrokkenheid van de studenten die wij belangrijk vinden. Hoe meer je geïnteresseerd bent in de rol van voeding in gezondheid, hoe meer je kan bijdragen in het oplossen van grote uitdagingen in de gezondheidszorg.

In februari gaven wij voor de derde keer een gastles bij de HAS in Venlo. In maart waren wij nog te gast in de Hogeschool Arnhem Nijmegen, bij de opleiding voeding en diëtetiek en ook deelnemer aan de informatiemarkt van de Haagse Hogeschool. Meer informatie over deze activiteiten staat in het volgende artikel

Wij vinden het belangrijk dat studenten in voeding en diëtetiek kennis en ervaring kunnen opdoen in de nieuwste ontwikkelingen in de praktijk. En wijzelf raken op onze beurt ook graag geïnspireerd door de innovatieve en creatieve ideeën van de studenten. Wij geven dan ook graag een gastles bij Hogescholen waarbij we in gesprek gaan met de studenten, de wetenschappelijke studies presenteren en samen de Carezzo producten proeven.

Ook geïnteresseerd in een gastles op uw Hogeschool of Universiteit? Laat het ons weten via onderstaande button.

Neem contact met ons op