ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS ONDERZOEKT EFFECT CAREZZO IN PRE FASE
Het St. Antonius Ziekenhuis is gestart met een onderzoek bij hartpatiënten met de verstrekking van Carezzo voor de ziekenhuis opname. Twee weken voor de opname ontvangen patiënten thuis Carezzo boxen om hun voedingstoestand voor de operatie te verbeteren. Dit Value Based Healthcare onderzoek is op initiatief van de medisch specialisten die de hartzorg willen verbeteren door het optimaliseren van voeding. Gedurende de pre- en postoperatieve fase zal Wageningen Universiteit de eiwitinname meten om de bijdrage van eiwitverrijkt eten en drinken vast te stellen.
Dit VBHC onderzoek wordt uitgevoerd door de Radboud Universiteit en het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein, in samenwerking met Carezzo Nutrition en Maaltijdservice.nl. De komende twee jaar zullen honderden patiënten onderzocht worden. Het bijzondere van de value based healthcare benadering is dat in de verbetering van de zorg gestuurd wordt op resultaat. De medisch specialisten van alle ziekenhuizen die volgens VBHC werken, delen deze informatie onderling. Dit onderzoek bij het St. Antonius Ziekenhuis dat nu van start gaat is de eerste transmurale studie met eiwitverrijkt eten en drinken. Het onderzoek is aangekondigd met een lezing op ZorgTotaal 2017 voor diëtisten en facilitaire medewerkers en via een persbericht van St. Antonius Ziekenhuis.
