Feest binnen UMCG Centrum voor Revalidatie met waterijs op Koningsdag!

Feest binnen UMCG Centrum voor Revalidatie met waterijs op Koningsdag!

Wat past er meer bij een feestje en lekker weer dan een heerlijk waterijsje? Afgelopen Koningsdag was het reden voor feest en hadden we in Nederland geluk met het heerlijke weer. Reden om éxtra uit te pakken. Daarom trakteerde het UMCG Centrum voor Revalidatie alle patiënten op een eiwitverrijkt ijsje en introduceerde zo officieel het ijs binnen de organisatie. Daarnaast koppelden ze de inzet ook nog aan een beweegmoment om extra aandacht te vestigen op de verhoogde eiwitten en het effect op herstel!

Elke Koningsdag wordt er binnen het Centrum voor Revalidatie iets speciaals voor de patiënten gedaan en maken de voedingsassistenten en zorgmedewerkers er een echt feestje van. Dit jaar kregen de patiënten het nieuwe Carezzo waterijsje met 10 g. eiwit. De oranje verpakking paste perfect in het thema van Koningsdag.

Om de aandacht voor de eiwitten in het ijsje en de bijdrage welke deze in het herstel leveren te vergroten kregen de patiënten het ijsje na hun beweegmoment aangeboden. Zo krijgen de patiënten van de neurologische afdeling elke dag een looptraining van 30 minuten. Na deze training ontvingen de patiënten het ijsje.

De patiënten vonden het ijsje allemaal lekker en werd dit gegeten als een ‘normaal’ ijsje, precies de insteek van Carezzo: ‘Gewoon’ eten maar dan met extra eiwit! Ook de behandelaren waren erg enthousiast over het ijsje, met zoiets kleins en lekkers toch veel eiwit binnenkrijgen.

"Een product met een dubbele betekenis, naast het als gewoon lekker ijsje in te zetten, nu ook goed voor herstel!" aldus het team van behandelaren van UMCG CvR.

Niet alleen voor algemene inzet, op warme dagen en bij een verhoogde (energie- en) eiwitbehoefte, maar ook bij de longpatiënten waar slijmvorming een knelpunt is en bij de hartpatiënten met een vochtbeperking kan dit ijsje goed ingezet worden binnen het revalidatiecentrum.

Kortom, een succes geïntroduceerd binnen het UMCG CvR op een feestelijke manier!

Neem contact met ons op