Begin jij als diëtist een goed gesprek?

Begin jij als diëtist een goed gesprek?

Kan een patiënt kiezen voor een behandeling, dan heeft hij of zij daar vaak meer vertrouwen in. Daarom is recent de campagne ‘Samen beslissen’ gestart, die wordt ondersteund door verschillende organisaties uit de medisch specialistische zorg, huisartsenzorg, paramedische zorg en wijkverpleging. Spreekt deze campagne jou aan? Ons ook!

Samen beslissen

Soms verloopt een behandeling niet goed, omdat een patiënt hier niet bewust voor heeft gekozen. De campagne ‘Samen beslissen’ is erop gericht om dit te voorkomen. Zowel de patiënt als de behandelaar krijgen op de website www.begineengoedgesprek.nl handvatten aangereikt om samen in gesprek te gaan en te beslissen over de juiste behandeling.

Rol van de diëtist

Ook op het gebied van voedingsadviezen is het gesprek tussen de patiënt / cliënt en de diëtist belangrijk. Algemeen binnen de diëtetiek is dat wanneer enkel de richtlijnen of protocol wordt gevolgd, de patiënt niet betrokken is bij de keuze voor een voedingsadvies en geen zorg op maat geleverd kan worden. Met alle nadelen van dien. Het is daarom belangrijk om te vragen naar de voorkeuren en wensen van je patiënt / cliënt.

Keuzevrijheid

Keuzevrijheid is een groot goed in de behandeling van een patiënt. Dit zogenaamde ‘But You Are Free’ effect is bekend in de gedragswetenschap. Keuzevrijheid geven zorgt ervoor dat mensen met een goed gevoel een keuze maken, waarbij ze zelf de touwtjes in handen hebben. Wanneer in de behandeling gesproken wordt over het aantal gramme eiwit welke nodig zijn, kan de patiënt bij Carezzo helemaal zelf kiezen welke producten geschikt voor hem/haar zijn: de ultieme vorm van samen beslissen en de patiënt betrekken. Zelf kiezen wat je eet en het wordt niet voorgeschreven.

Keuze uit eiwitverrijkte producten

Deze campagne past perfect in de visie van Carezzo. Ook wij zijn van mening dat een keuze hebben voor iedereen het beste is. Niet voor niets is onze belofte: kiezen wat je lekker vindt en krijgen wat je nodig hebt. Daarom bieden wij een breed assortiment aan eiwitverrijkte producten voor thuisgebruik.

Veel van onze klanten hebben in het ziekenhuis kennisgemaakt met de Carezzo producten en bestellen heel gericht. Sommigen bestellen eerst de Proefbox met verschillende producten, zodat zij kennis kunnen maken met alle varianten. Bij onze vaste klanten zien wij dat zij steeds meer verschillende producten en varianten in één bestelling kiezen.

Wist je dat?

Carezzo een tool biedt ter ondersteuning van het gesprek tussen de diëtist en de patiënt / cliënt ten aanzien van de eiwit intake. Deze eiwitmeter kun je bestellen via onderstaande link.