
Franse onderzoekers publiceerden in Clinical Nutrition ESPEN een onderzoek naar ondervoeding bij patiënten met COVID-19. De resultaten waren behoorlijk . . .

‘Ik heb de afgelopen maanden zeer oplettend gehandeld en kan me niet herinneren waar ik het opgelopen kan hebben’ Mare Romkes is een actieve, gezonde, . . .

Bij Carezzo krijgen wij regelmatig vragen over ondervoeding. Wanneer spreek je van ondervoeding? Wat veroorzaakt het? Wat zijn de gevolgen en belangrijker: . . .

ln 2015 wonnen wij de Accenture lnnovation Award voor meest duurzame voeding. De jury koos uit 105 inzendingen voor Carezzo, omdat het een nieuw . . .

Alle Carezzo fruitdrinks worden vernieuwd: zonder toegevoegde suikers en met vitamine C en vezels. En natuurlijk net zo eiwitrijk met 10 gram eiwit per . . .

Gerrit Lourens is een levenslustige maar kwetsbare senior. Na een complexe kaakoperatie begon voor hem een moeizaam hersteltraject, waarin eten een . . .

Frency van Dommelen werkt al tien jaar als diëtist bij de Zorgboog in Helmond. In de beginjaren deed zij dat zowel in de 1e lijn als intramuraal. Later is . . .

Carezzo’s assortiment is uitgebreid met twee nieuwe vegetarische maaltijden. De vraag naar vegetarische maaltijden groeit snel. En daar wil Carezzo . . .

Mijn naam is Shivah Tavakolly, diëtist en adviseur voeding in de zorg bij Carezzo. Als adviseur werk ik met zorgorganisaties samen met als doel de cliënten . . .

Bij Carezzo streven wij ernaar onze producten optimaal te laten aansluiten op de nutriëntenbehoefte van aansterkende patiënten en mensen met een . . .

Patiënten die een virusinfectie hebben gehad, zijn vaak verzwakt. Ze zijn afgevallen en ook hun spierkracht is in korte tijd achteruitgegaan. Na een . . .

Na een besmetting met het coronavirus revalideerde mevrouw Both op de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) afdeling. Zij ontving uit handen van diëtist . . .

Carezzo cake heeft een verbeterde eiwitsamenstelling én een nog betere smaak en textuur. De eiwitverrijking is geheel op basis van wei-eiwitten met een . . .

Recentelijk is een wetenschappelijke studie bij patiënten met aortakleplijden afgerond. Twee weken voordat zij een hartoperatie ondergingen, ontvingen de . . .

Goed nieuws over onze Carezzo rozijnen/krentenbollen. Deze smakelijke bollen bevatten nu maar liefst 10 gram eiwit per stuk. Bovendien zijn ze luchtiger, . . .

Wij zien dat er in deze tijd een groeiende vraag is naar Carezzo fruitdrinks en soepen. Natuurlijk zorgen wij er graag voor dat uw assortiment zo volledig . . .

Verse soep is altijd een geliefd, hartig tussendoortje en in het geval van Carezzo soep nog een bron van extra eiwitten ook. De Carezzo soepen zijn ook in . . .

Vanuit verschillende organisaties komen er voedingsadviezen voor coronapatiënten. Omdat dit tot onduidelijkheid kan leiden, geven wij een overzicht van de . . .

De eerste coronapatiënten, op de foto mevrouw Savelkouls, uit ziekenhuis Bernhoven gaan weer naar huis. Daar wacht hen nog een lange periode van herstel. . . .

Hygiëne krijgt de laatste weken enorm veel aandacht. En terecht! Onze gezondheid is afhankelijk van hoe goed en hoe regelmatig wij onze handen wassen. . . .

Eet voldoende eiwitten! U adviseert het vast regelmatig. Waarom is het belangrijk om voldoende eiwitten te eten? Welke producten bevatten eiwitten? En wat . . .

Dat eiwitten diverse essentiële functies in het lichaam hebben is bekend. Maar welke rol spelen ze precies als het gaat om de weerstand? Om dat goed uit te . . .

Het zijn uitzonderlijke tijden en er wordt een enorm beroep gedaan op iedereen die werkt in de zorg. Dat is extra zwaar nu door de toegenomen zorgvraag . . .

De coronacrisis ontwricht ons land meer en meer. Het virus verspreidt zich en onze vrijheid wordt daardoor steeds beperkter. Mensen maken zich zorgen over . . .

(Interview Tiny Verhoeven, over het herstel na een openhartoperatie) Wat was de aanleiding voor de aandacht voor voeding? “In mei 2019 heb ik een . . .

We hebben het Carezzo assortiment portieverpakkingen compleet gemaakt. Wij informeren u graag over de introductie van de laatste 2 Carezzo . . .

(Interview met Quirine Altorf, teamleider diëtetiek, Amphia Ziekenhuis) Quirine Altorf kreeg van het bestuur van het Amphia de opdracht met een aanpak te . . .

(Interview met Renate Peggeman, diëtist bij Viva! Zorggroep) Op verzoek van Marit Stüvel, diëtist bij Viva! Zorggroep onderzocht Renate Peggeman als . . .

Wat is er mooier dan 20 leden van de KBO – Brabant te ontvangen op een lunch met Carezzo maaltijden? Gastheer was Hans van Rooij van de Stichting . . .

Tijdig signaleren van ondervoeding en het kunnen inzetten van een behandeling is onderdeel van de verpleegkundige zorg. Maar in verpleegkundige opleiding . . .

Voldoende eiwit is van cruciaal belang voor cliënten en patiënten. Hoe zorg je ervoor dat zij de dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgen? In . . .

Op 27 juni jl. presenteerde Dr. Paul van der Nat, van het St Antonius ziekenhuis, de eerste resultaten van een studie bij hartpatiënten. Dit betrof . . .

Carezzo breidt haar assortiment uit met stuks verpakkingen. Dit is voor ziekenhuizen en instellingen interessant omdat het makkelijker en hygiënischer is . . .

Carezzo introduceert een Kaastosti met 20 gram eiwit per stuk. Deze tosti is gemaakt van het eiwitverrijkte Carezzo brood en is belegd met 2 plakken Goudse . . .

Met ingang van heden brengen we een verbeterde receptuur voor de Carezzo cake. In overleg met diëtisten zijn we aan de slag gegaan om een verbetering van . . .

Carezzo stelde een aantal vragen aan vier diëtisten: Laura de Boer, Michèle van Huizen, Astrid Wils en Natasja Kool van het Albert Schweitzer ziekenhuis, . . .

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft de afdelingen Geriatrie en Neurologie in het zonnetje gezet vanwege de aandacht voor voedingsregistratie. Bij de . . .

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam wil alle patiënten zo goed mogelijk te eten geven. Dus toen diëtist Yvonne Verweij van een voedingsmedewerker de vraag . . .

De introductie van Carezzo maaltijden geniet een grote belangstelling. In de afgelopen week hebben honderden zorgprofessionals kennis gemaakt op ZorgTotaal . . .

Carezzo biedt de keuze uit 10 koelverse maaltijden met een lange houdbaarheid. Die zijn een stuk kleiner dan de gebruikelijke maaltijd van 450-500 gram, . . .

Hoe ouder je wordt, hoe minder je gaat eten, maar hoe meer behoefte aan eiwit je hebt! De aanbeveling voor gezonde 65+ers is 25% meer eiwit dan voor . . .

Carezzo heeft haar webshop vernieuwd en biedt nu meer bestelmogelijkheden. U kunt nu namelijk ook een winkelmandje vullen met losse producten. Toch blijven . . .

Carezzo heeft eind vorig jaar de vegetarische pompoensoep geïntroduceerd in de 750 ml fles. Dit is een groot succes want er is veel belangstelling voor een . . .

In Fruitsap zit van nature geen eiwit. Carezzo heeft als enige aanbieder haar fruitsappen verrijkt met wei-eiwit tot 10 gram eiwit in een portie van 150 . . .

Drie gepassioneerde professionals van het CWZ ziekenhuis in Nijmegen vertellen hoe patiënten voeding beter is geworden door zowel interne- als externe . . .

Carezzo fruitdrink, met name de sinaasappel, is de absolute topper in ons assortiment. We laten graag zien waarom dit zo enthousiast wordt ontvangen. Om te . . .

We hebben de populaire rozijnen/krentenbol vernieuwd. De hoeveelheid eiwit in de rozijnen/krentenbol is verhoogd van 6 naar 8 gram. Daarmee gaan we weer . . .

Allereerst willen we alle inzenders die hebben meegedaan aan de actie dag van de diëtist bedanken voor de gezellige inzendingen. Dat diëtisten het . . .

Carezzo fruitdrinks zijn een groot succes omdat ze lekker smaken en makkelijk te drinken zijn. Daardoor kun je ook makkelijker een hoge eiwitinname . . .

Net als Carezzo pompoensoep worden nu ook de tomatensoep en champignonsoep in schenkflessen van 750 ml geleverd. Door de groei in gebruik is dit voor de . . .

Carezzo introduceert een vegetarische pompoensoep met 10 gram eiwit per portie van 150 ml. Op speciaal verzoek van onze zorgrelaties gaan we de pompoensoep . . .

DANKJEWEL VOOR JOUW INZET! Proficiat, woensdag 19 september is het jouw dag en dat is de: DAG VAN DE DIËTIST! Op deze dag willen we je nog eens extra . . .

Carezzo fruitdrinks worden steeds populairder. Met name sinaasappelsap met eiwit is een verfrissende combinatie met een hele lekkere smaak. Alerte . . .

Michel werd opgenomen in het ziekenhuis. Van de behandelende specialist kreeg hij het advies om tot de operatie -enkele dagen later- alleen nog vloeibaar . . .

Het is heel bijzonder dat Carezzo het Erasmus MC als onze 100e klant mag verwelkomen. Nu de nieuwbouw van het Erasmus MC gereed is wordt direct tot . . .

Carezzo introduceert een Tosti ham/kaas met 20 gram eiwit per stuk. De Tosti is een vertrouwde en bovendien aantrekkelijke versnapering bij de . . .

Bij Carezzo werken inmiddels twee diëtisten, dat zijn Shirley van Heeswijk en Laura Reijm. Zij werken in het commerciële team van Stephan Lesterhuis en . . .

Er komt een nieuwe naam, dat wordt: Carezzo Fruitdrink. Wij veranderen de naam van fruitsap dus naar fruitdrink. Dat komt omdat sinaasappelsap met . . .

Uit de vele reacties blijkt dat Carezzo zeer succesvol is in de eiwitverrijking van vooral de populaire fruitsmaken. We gaan daarom een uitbreiding maken . . .

Carezzo introduceert volkoren- en witbrood met maar liefst 8 gram eiwit per snee. Het eiwitgehalte per snee is verhoogd van 6 naar 8 gram. Daarmee bevat . . .

Carezzo geeft nu € 10 korting wanneer de producten in de PRE en POST ziekenhuis opname geadviseerd worden. Diëtisten in ziekenhuizen en eerste lijn kunnen . . .

Niet alleen smaken verschillen, maar ook de behoeftes verschillen. Zo worden wij regelmatig benaderd door consumenten met de vraag of de inhoud van de box . . .

Nieuw in de Carezzo webshop is de ‘probeerbox’ voor het kennis maken met de smaak van Carezzo producten. In deze probeerbox zit een selectie van de Carezzo . . .

Patienten in de zorg willen hun eigen regie houden over eten en drinken. In het magazine INSIGHTS van Huuskes, leverancier van maaltijdproducten, wordt . . .

In korte tijd heeft Carezzo haar entree gemaakt bij ziekenhuizen en we zien nu ook de belangstelling sterk groeien bij andere zorginstellingen. Onder meer . . .

De Stuurgroep Ondervoeding heeft recent haar nieuwe richtlijn gepubliceerd waarin de aanbevelingen voor eiwit inname voor verschillende doelgroepen zijn . . .

Steeds vaker wordt Carezzo gebeld door diëtisten en consumenten die op zoek zijn de specifieke producten die zij al eerder hebben geproefd en die hen ook . . .

To keep the rising cost of healthcare from spiralling out of control in the years ahead, we should focus on prevention. Personalised food can improve both . . .

Carezzo Nutrition B.V bestaat uit een klein team van 5 zeer gedreven collega’s en maakt deel uit van de Van Rijsingen Groep. Carezzo is een jonge, . . .

Carezzo is inmiddels opgenomen in heel veel ziekenhuizen en zorgorganisaties waarbij het verstrekt wordt aan patiënten welke moeten aansterken na een . . .

Wij hebben de kwaliteit van de populaire cake verbeterd door het inzetten van een nieuw ambachtelijk bakproces en een verbetering van de verpakking. De . . .

Twee nieuwe smaken Vanille Roomijs en Aardbeien Roomijs in een geheel nieuwe verpakking worden vanaf 1 oktober leverbaar. Het nieuwe Roomijs vervangt het . . .

Donderdag 15 juni 2017 zal in het Congrescentrum Achmea te Zeist het event Health, Food & Technology georganiseerd worden. Carezzo Nutrition is partner . . .

Diëtisten vroegen ons ook of wij eiwitverrijkte soep kunnen aanbieden, die past in een vegetarisch voedingspatroon. Dit is een nog grotere uitdaging dan . . .

Carezzo heeft intensief contact met de diëtisten in de zieken- en verpleeghuizen. Vanuit hun ervaringen komen we op het spoor van mogelijke verbeteringen. . . .

Carezzo wil het bestellen en leveren aan consumenten thuis makkelijker maken. We brengen daarom vier verschillende boxen, met eiwitverrijkt brood en . . .

Het St. Antonius Ziekenhuis is gestart met een onderzoek bij hartpatiënten met de verstrekking van Carezzo voor de ziekenhuis opname. Twee weken voor de . . .

SPAR heeft Carezzo koelverse producten opgenomen in haar brochure EET SMAKELIJK. Die kunnen besteld worden via de webshop van SPAR en dan worden opgehaald . . .

Het St. Antonius Ziekenhuis is gestart met het verstrekken van Carezzo eiwitverrijkte voeding aan hartpatiënten voorafgaand aan de ziekenhuis opname. Dit . . .

Sinds Carezzo gebruikt wordt in de ziekenhuizen krijgen wij steeds meer telefoontjes van diëtisten en patiënten waar je Carezzo kan kopen voor thuis. Het . . .

Carezzo Nutrition wil je graag ontvangen op de ZorgTotaal 2017 beurs van 14-16 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. We laten je graag kennismaken met de . . .

Wij krijgen van ziekenhuizen die Carezzo al wat langer gebruiken steeds meer signalen dat de inzet wordt uitgebreid. Dat betreft zowel het gebruik van een . . .

De Carezzo cake en muffin zijn nieuwe producten voor de tussendoor momenten met daarin ook 10 gram eiwit om de spieropbouw te ondersteunen. Dat is veel . . .

Met de introductie van eiwitverrijkt witbrood maakt Carezzo het broodassortiment compleet. Er is namelijk nog steeds een aanzienlijke groep mensen met een . . .

Wij merken dat er nu volop belangstellig is voor vernieuwing van de voedingsconcepten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Gekeken wordt naar verbetering van . . .

Op de 50+ beurs hebben 10 consumenten een Carezzo proefbox gewonnen. De gelukkige winnaars hebben de felicitaties ontvangen en krijgen de box thuis . . .

Sinds april van dit jaar is Carezzo verkrijgbaar voor de particulier via de webshop (zie carezzo.nl/shop/). Hiermee voldoen we aan het verzoek van . . .

Carezzo is exposant op de 50+ beurs van 20-25 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Carezzo wil zoveel mogelijk geïnteresseerden van de 100.000 bezoekers . . .

Carezzo Nutrition wordt steeds vaker gevraagd om mee te denken en mee te werken in de aanpak van ondervoeding. Wij hebben in de wetenschappelijke studies . . .

Doordat er steeds meer ziekenhuizen voor Carezzo kiezen neemt de aanpak van ondervoeding een grote vlucht. UMC Groningen, St. Antonius Ziekenhuis, AMC en . . .

Carezzo introductie aanbieding voor de particulier Sinds april is Carezzo landelijk extramuraal verkrijgbaar voor de particulier via www.maaltijdservice . . .

Carezzo whitepaper: download de wetenschappelijke onderbouwing Carezzo Nutrition heeft een whitepaper vervaardigd waarin de wetenschappelijke onderbouwing . . .

De belangstelling om ondervoeding aan te pakken is snel groeiend. De gangbare aanpak is gericht op suppletie: Optimaliseren van het dagmenu door toevoeging . . .

Fred Bergmans van Carezzo Nutrition presenteerde ‘Eiwit verrijkte basisvoeding is een succesvolle strategie’, op het symposium Focus op Ondervoeding op 24 . . .

In de afgelopen maanden zijn steeds meer ziekenhuizen gestart met het verstrekken van Carezzo. Carezzo is nu ook verkrijgbaar voor particulieren via . . .

Het Symposium Focus op Ondervoeding op 24 mei wordt georganiseerd door het vakblad GastVrije Zorg en brengt de experts uit de zorg en de voedingsindustrie . . .

Op 8 en 9 april hebben ruim 1250 diëtisten het 75 jarig jubileum gevierd van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Dr Jan de Vries, voedingskundig . . .

MT ( MANAGEMENT TEAM) bericht in een korte serie over gamechangers in de wereld van ons voedsel. Dit is in drie afleveringen. In deel twee van deze serie . . .

In BNR Eyeopeners vertelt Meindert Schut je álles over impactvolle innovaties waar je nú al iets aan hebt! Voor je gezondheid, de stad waar je woont, je . . .

Binnen het thema Fair Food zien we veel ontwikkelingen die een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming en optimalisering van de Agri & Food sector. . . .

Carezzo Nutrition BV gelooft dat de voedingsmiddelen een oplossing bieden voor de problematiek rondom de eiwitinname onder ouderen. Klik hier voor het artikel

In RTLZ in Toekomstmakers was een uitzending over (gezonde) voeding en werd gekeken naar doelgroepvoeding. Ook Carezzo Nutrition kwam daarbij aan bod. Klik . . .

Carezzo Nutrition is één van de drie finalisten. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen en de innovatiekracht van de ondernemers . . .

Van suppletie naar substitutie: het is volgens Fred Bergmans en Wim van Cuijk van Carezzo Nutrition een belangrijke stap voor ziekenhuizen en . . .

Er is een groeiende belangstelling voor innovatie die ontwikkeld wordt door nieuwe bedrijven. Carezzo Nutrition is genomineerd in de MKB innovatie Top 100. . . .

Carezzo Nutrition is genomineerd in de Innovatie Top 100, van de meest innovatieve MKB bedrijven in 2015. ‘We zijn er trots op dat we behoren tot de Top 10 . . .

Fred Bergmans van Carezzo Nutrition vertelt in een korte video de essentie van het probleem van ondervoeding en de oplossing van Carezzo eiwit verrijkt . . .

De visie van Menrike Menkveld-Beukers, manager van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen Universiteit hebben de . . .

Joke Huitinck – Ziekenhuis Gelderse Vallei Innovaties in voeding kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg. . . .

In het Eindhovens Dagblad wordt aandacht besteed aan het feit dat veel senioren in ziekenhuizen en zorginstellingen te weinig eten en drinken om in hun . . .

In het vakblad VOEDING NU wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe reeks eiwitverrijkte producten in de rubriek ‘producten onder de loep’. Carezzo . . .

Carezzo verpakkingen heeft van een vakjury een erkenning gekregen voor Goed Industrieel Ontwerp 2014. Uit het jury rapport: ‘ Carezzo biedt een brede . . .

Carezzo Nutrition bv ontwikkelt, produceert en verkoopt eiwitverrijkt eten en drinken voor mensen met een risico op ondervoeding. Zij brengt een range van . . .

Carezzo Nutrition komt met een assortiment van eiwitverrijkte eten en drinken voor mensen met een risico op ondervoeding. Het kwartaalblad Food & . . .

In het Ziekenhuis Gelderse Vallei is een meting gedaan naar de eiwitinname bij ouderen. De centrale boodschap is dat de meeste ouderen in het ziekenhuis . . .

Op het ESPEN congres 2014 worden de resultaten gepresteerd van twee klinische studies waar Carezzo brood aan heeft deelgenomen. De presentaties zijn in de . . .

Op de AgroFoodTop 2014 is Carezzo gepresenteerd aan staatssecretaris van economische zaken Sharon Dijksma en het boegbeeld van de Topsector Agro & Food . . .

De effecten van Carezzo eiwitverrijkt brood en eiwitverrijkte drinkyoghurt op de eiwitinname van ouderen; een gerandomiseerde klinische studie. Studies . . .

Bij ziekte is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor herstel. Als voedingsziekenhuis is Ziekenhuis Gelderse Vallei steeds op zoek naar nieuwe . . .

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie lanceert half november het platform Voeding Vooruit. Hierin is een artikel over Carezzo opgenomen als . . .

‘Nieuwe oplossing draagt bij aan bestrijding van ondervoeding’ Het Inspiratiemagazine van Van Hoeckel – partners in foodservice, belicht creatieve en . . .

Post HBO cursus ‘Excellente voeding voor de geriatrische cliënt’ Tijdens de tweedaagse cursus voor diëtisten in verpleeg en verzorgingshuizen hebben 220 . . .

DeliXL heeft met een online campagne aandacht besteed aan de ‘Dag van de Dietist’ op 19 september. Het thema van deze campagne is ‘ondervoeding in de zorg’ . . .

Op de DeliXL Food fair is een nieuw online platform gepresenteerd met de naam SERVED.NL . Op de eerste uitgave is ook een mini interview van Fred Bergmans . . .

Bij een bezoek van Minister Kamp aan de Wageningen Universiteit is ook aandacht besteed aan nieuwe startende bedrijven. Fred Bergmans kreeg de mogelijkheid . . .

The NFIA newsletter highlights in Food for Special Purpose on the unique collaboration in the Cater with Care consortium. Carezzo is partner in the . . .

Brood tegen ondervoeding door verdubbeling van eiwitgehalte In het vakblad VOEDING NU voor diëtisten worden nieuwe producten onder de loep genomen. Het . . .

‘Ondernemers helpen ziekenhuis met ontwikkelen verrijkt voedsel’. Bij de start van het Consortium Cater with Care wordt de samenwerking belicht van twee . . .

VERBETEREN EIWITINNAME BIJ OUDERE PATIËNTEN: POSITIEVE RESULTATEN CATER WITH CARE®-ONDERZOEK Studies in het Cater with Care®-project laten zien dat . . .

Cater with Care partners NIZO food research, Carezzo, Pure4You, Heinz en Stichting Promotie Kalfsvlees (SPK) werkten samen aan de ontwikkeling van . . .

Ondervoeding is een veelvoorkomend probleem bij ouderen in verpleeghuizen. Ter preventie en behandeling van ondervoeding bij ouderen dient de eiwit inname . . .

Ondervoeding in ziekenhuizen is inmiddels een onderkend probleem. Er zijn richtlijnen ontwikkeld voor het screenen op en het behandelen van ondervoeding. . . .

Ondervoeding krijgt terecht steeds meer aandacht. We leren voortdurend uit onderzoek bij patiënten wat niet werkt en wel werkt. Nieuwe inzichten over . . .