KIEZEN VOOR DE EFFECTIEVE VOEDINGSOPLOSSING

Wij merken dat er nu volop belangstellig is voor vernieuwing van de voedingsconcepten in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Gekeken wordt naar verbetering van de SNAQ lijsten van tussendoorproducten nu het aanbod veel breder is met producten die lekker zijn en een hoog eiwitgehalte hebben. Ook zien we dat het aantal pilots op onder meer oncologie afdelingen toeneemt en dat met een zo breed mogelijk aanbod alle eetmomenten worden benut om deze kwetsbare doelgroep meer eiwit te bieden dan in het verleden.

Naarmate de ligtijd in ziekenhuizen korter wordt groeit ook de belangstelling om de voedingstoestand thuis te verbeteren. Er is zoveel meer te halen als de patiƫnten voor de ziekenhuisopname een betere voedingstoestand zouden hebben. Nu poliklinische screening een feit is zijn zij ook eerder in beeld en wordt al in die fase een voedingsadvies gegeven. Carezzo is online via de webshop verkrijgbaar waardoor op een makkelijke manier in de hoge eiwitbehoefte kan worden voorzien.

Een tweede kans ligt er in de post operatieve fase, wanneer mensen thuis herstellen en ook extra eiwit nodig is. Met de moderne inzichten worden patiƫnten uitgenodigd dan extra te bewegen om de revalidatie te versnellen. Eiwit en bewegen is de gouden combinatie voor effectiviteit. Wij hebben in de Cater with Care studie kunnen aantonen dat 1,5 keer meer eiwit eten in de herstelfase thuis mogelijk is, en mensen dat ook langdurig kunnen volhouden.

Wij geloven dat in het ziekenhuis gegeven gericht voedingsadvies op de hoeveelheid extra eiwit inname voor in de thuissituatie, een doorslaggevende invloed kan hebben op de bewustwording van een betere voedingstoestand. En we weten inmiddels dat dit ook bereikbaar is met lekker eiwitverrijkt eten en drinken van Carezzo.