WAT BIEDEN DE CAREZZO MAALTIJDEN AAN EXTRA’S?

Carezzo biedt de keuze uit 10 koelverse maaltijden met een lange houdbaarheid. Die zijn een stuk kleiner dan de gebruikelijke maaltijd van 450-500 gram, maar geven toch voldoende eiwit. Een functionele verpakking die makkelijk te openen is door de brede rand.

Carezzo heeft nu doelgroep gerichte individuele maaltijdoplossingen. Ze zijn laagdrempelig en passen in elk keukenconcept. Ze zijn gemakkelijk op afdelingsniveau in 4 minuten te verwarmen in de magnetron of combisteamer. En ze geven de mogelijkheid om 24/7 een warme maaltijd te serveren als de patiënt dat wil.

Voor de consument biedt het de zekerheid dat je voldoende eiwit binnenkrijgt. In wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld dat vaak een gedeelte van de maaltijd niet wordt opgegeten. Dat varieert tussen de 10% en 20%. Soms wordt een maaltijd zelfs verdeeld over twee dagen en dan eet je de helft minder eiwit. Een vol bord kan bovendien weerstand oproepen: Dat krijg ik niet op! Een verkleining van de maaltijd van 50 gram is nauwelijks zichtbaar op het bord en dan wordt ook niet alles opgegeten. Zo kan het voorkomen dat op de reguliere maaltijd de eiwitinname te kort schiet.

Ouderen hebben een lagere energiebehoefte doordat ze minder bewegen. Maar de eiwitbehoefte stijgt naarmate je ouder wordt en dan ontstaat er een gat in de eiwit inname. Uit onderzoek komt ook naar voren dat het beter is om eiwit inname over alle 6 eetmomenten op een dag te spreiden. Het streefdoel daarbij is 30 gram eiwit in de hoofdmaaltijden.

De oplossing van Carezzo om makkelijker doelen te halen is: vervang gewoon eten door gewoon eten met meer eiwit erin. Met meer eiwit in het eten hoef je namelijk niet meer te eten. En met Carezzo kun kiezen wat je lekker vindt en krijgen wat je nodig hebt.