Ziekenhuis Bernhoven geeft herstellende coronapatiënt gratis ‘Wel-thuis-box’

De eerste coronapatiënten, op de foto mevrouw Savelkouls, uit ziekenhuis Bernhoven gaan weer naar huis. Daar wacht hen nog een lange periode van herstel. Carezzo biedt een ‘Wel thuis box’ aan met eiwitverrijkte producten, omdat eiwitten een cruciale bouwstof voor het lichaam zijn. Bernhoven en Carezzo zijn blij om samen bij te kunnen dragen aan een goed herstel van de coronapatiënten.

Eiwitten nodig voor optimaal herstel
Herstellende coronapatiënten hebben eiwitten harder nodig dan gezonde mensen. De meesten hebben namelijk in korte tijd veel gewicht verloren. Het is belangrijk om die tekorten weer aan te vullen, ook bij overgewicht. Vaak kampen coronapatiënten met een verminderde eetlust, misselijkheid en/of vermoeidheid. Dit bemoeilijkt het eten en drinken. Eiwitrijke voedingsmiddelen helpen hen op een smakelijke manier voldoende eiwitten binnen te krijgen en te herstellen.

Corona Support Team
Bernhoven heeft specifiek voor de begeleiding van coronapatiënten voor, tijdens en na het verblijf in het ziekenhuis een Corona Support Team opgezet. Dit bestaat uit een projectleider, verpleegkundigen en verpleegkundigspecialisten. Het Corona Support Team bezoekt alle Corona patiënten bij opname- en ontslaggesprekken, en helpt patiënten tussendoor met beeld-bellen. Zij heeft een ‘luisterend oor’ voor Corona patiënten die vaak eenzaam zijn door de strenge bezoekregels. Het doel van het Corona Support Team is om patiënten zo goed mogelijk te begeleiden en te informeren over het ziekteverloop en de leefregels die horen bij Corona. Volgens  Ans Jacobs (teammanager paramedische vakken) vindt het Corona Support Team de ‘Wel Thuis Box’ een mooi initiatief. Patiënten krijgen namens de vakgroepen diëtetiek en fysiotherapie praktische eet- en beweegadviezen voor thuis aangereikt. Zo staat er in de folder bij Eetadviezen talrijke tips over het belang van energie- en eiwitrijk eten en drinken, en tips bij misselijkheid, vermoeidheid, diarree en slijmvorming. Doel van de Eetadviezen is om patiënten te helpen met het opbouwen van spiermassa dat verloren is gegaan.

Ook na ontslag optimale zorg
Carezzo vindt het belangrijk om bij te dragen aan het herstel van patiënten en te zorgen voor een optimale voedingstoestand. Het voedingsadvies (link) bestaat in deze herstelperiode uit het nemen van extra eiwit. Patiënten kunnen thuis de producten van Carezzo eenvoudig bestellen in de webshop: www.carezzo.nl/shop

Wilt u meer weten over de Wel Thuis box voor uw ziekenhuis of verpleeghuis?