Eiwitrijke producten | Bestel de lekkerste eiwitrijke producten

Eiwitrijke producten | Bestel de lekkerste eiwitrijke producten

EIWITRIJKE PRODUCTEN

Eiwitrijke producten zijn belangrijk voor een gebalanceerd dagmenu. We zien dat dagelijks terug in de vele dieet adviezen voor een gezonde levensstijl. Minder koolhydraten en toegevoegde suikers, meer vezels en eiwitten.

De belangstelling voor eiwitrijk eten is groeiende, en daarmee ook de belangstelling voor eiwitrijke producten. De primaire bronnen voor eiwitrijke producten zijn zuiveldranken, vlees en kaas, en van oudsher wordt hiervan ook veel gegeten. Er is ook een groeiende belangstelling om minder dierlijke eiwitten te eten en deze te vervangen door plantaardige eiwitten zoals in vleesvervangers en vegetarische maaltijden.

In de wereld van sporters worden veel eiwitrijke producten zelf gemaakt in de vorm van eiwit shakes, op basis van wei poeders. Binnen twee uur na een sportieve inspanning wordt een hoge concentratie eiwit gedronken van circa 20 gram, omdat dit het meest effectief in het herstel van spieren.

EIWITRIJKE PRODUCTEN VOOR OUDEREN

De eiwitbehoefte van ouderen is ook hoger dan die van gezonde volwassenen, maar er waren geen specifieke producten die hierop afgestemd zijn. In de adviezen die u gegeven worden voor eiwitrijk eten zie je een boterham met dubbele plak kaas of een haring, of een bakje quark.

Sommige eiwitrijke producten hebben als nadeel dat ze verzadigend zijn, waardoor u neigt te stoppen door een vol gevoel. Bij verzadigende tussendoortjes komt daarmee ook de volgende maaltijd in gevaar.

Eiwitrijke producten voor ouderen dienen afgestemd te zijn op de beperkingen: Als u niet meer kunt eten door een lagere energiebehoefte loopt u een risico dat u onvoldoende eiwit binnen krijgt. In de praktijk is gebleken dat zelfs met eiwitrijke producten het voor ouderen moeilijk is in hun hogere eiwitbehoefte te voorzien.

EIWITVERRIJKTE PRODUCTEN VERSCHILLEN VAN EIWITRIJKE PRODUCTEN

Eiwitverrijkte producten zijn gewoon eten en drinken waar extra eiwit aan is toegevoegd. Die verschillen van eiwitrijke producten waar geen extra eiwit aan is toegevoegd, maar het vanuit de basis ingrediënten wordt geleverd.

Een glas melk (150 ml) of een plak kaas (20 g) hebben bijvoorbeeld 5 gram eiwit. Brood heeft 3 gram eiwit per snee en is een belangrijke bron voor eiwit, omdat het veel gegeten wordt. Carezzo brengt nu een assortiment eiwitverrijkte producten, waar extra eiwit aan is toegevoegd en daardoor veel meer biedt dan de gewone voedingsmiddelen.

Carezzo heeft eiwitverrijkte fruitzuivel, op basis van melk, die 10 gram eiwit biedt per 150 ml. Carezzo heeft ook eiwitverrijkt brood met 6 gram eiwit per snee, twee keer zoveel als gewoon brood.

Heel innovatief is Carezzo fruitsap, ook met 10 gram eiwit per 150 ml. Een glas sinaasappelsap, dat net zo lekker smaakt als gewoon sinaasappelsap waar nooit eiwit in zit.

EIWITRIJKE PRODUCTEN VOOR OUDEREN

Eiwitrijke producten voor ouderen moeten voldoen aan twee heel specifieke eisen:

  1. Ze moeten lekker zijn, net zo lekker als gewoon eten.
  2. Veel eiwit in klein porties hebben: U kunt meer eiwit eten, zonder meer te eten

De oplossing is eiwitverrijkt eten: gewoon eten en drinken op basis van groente, fruit en granen. Vertrouwde producten zoals brood, sap, soep en banket, die u gewend bent te eten. Eiwitverrijkte producten die zo lekker zijn, dat u daarmee gewoon eten kunt vervangen.

Ouderen kunnen en willen niet meer eten dan ze gewend zijn. Met gewone eiwitrijke producten lukt het niet om de hogere eiwitbehoefte van ouderen te halen. Met eiwitverrijkte producten van Carezzo lukt dat wel, en dat is wetenschappelijk bewezen door Wageningen Universiteit: 1,5 keer meer eiwit eten, zonder meer te eten.