Eiwitmeter

Eiwitmeter

Vraag 1: Heb ik een eiwit tekort?

De meeste mensen eten voldoende eiwit uit de gewone levensmiddelen, maar het kan zijn dat dit niet lukt. Om daar inzicht in te krijgen is er een korte vragenlijst hoeveel en hoe vaak je eiwitrijke producten eet. Deze lijst met 13 vragen geeft een uitkomst hoe groot de kans is dat je te weinig eiwit eet, en hoeveel eiwit in jouw geval wordt geadviseerd.

Wetenschappelijk onderbouwd

Deze vragenlijst is ontwikkeld door de Vrije Universiteit. Alle vragen zijn wetenschappelijk getest en ook de methode om de kans op te lage eiwitinname te berekenen. De vragenlijst heet 'protein screener' ofwel 'eiwit screener'.

De uitkomst van deze vragenlijst is het risico dat je loopt op ondervoeding: geen, laag of hoog risico.

Doe de eiwit screener
Eiwitmeter

Vraag 3: Hoeveel eiwit brengt Carezzo?

Carezzo producten zijn eiwitverrijkt, er zit meer eiwit in dan van nature. Op de verpakking staat telkens hoeveel eiwit er in een portie zit. Veelal is dat 10 gram per portie.Je kan gewone levensmiddelen vervangen door Carezzo producten, op deze manier krijg je dus meer eiwit binnen zonder hiervoor meer te hoeven eten.

In de foto links is te zien hoeveel Carezzo bijdraagt aan de eiwitinname van jouw dagmenu. Het witbrood van Carezzo bevat meer dan 2,5 keer zoveel eiwit als normaal witbrood van de bakker of supermarkt. De Carezzo sinaasappeldrink zorgt zelf voor een eiwitinname van 10 gram per glas, terwijl normaal sinaasappelsap géén eiwitten bevatten. Je kan per levensmiddel een vergelijking maken van de hoeveelheid eiwit per portie.

Lees onze wetenschappelijke onderbouwing