Eiwitmeter

Eiwitmeter

Vraag 1: Heb ik een eiwit tekort?

De meeste mensen eten voldoende eiwit uit de gewone levensmiddelen, maar het kan zijn dat dit niet lukt. Om daar inzicht in te krijgen is er een korte vragenlijst hoeveel en hoe vaak u eiwitrijke producten eet. De uitkomst van deze korte test schat hoe groot de kans is dat u te weinig eiwit binnenkrijgt. Bij een groene uitslag heeft u waarschijnlijk geen extra eiwit nodig. Krijg u een rode uitslag waarin de eiwitinname lager wordt geschat dan geadviseerd? Ga dan verder naar vraag 2.

Deze vragenlijst is ontwikkeld door de Vrije Universiteit. De vragen en methode zijn wetenschappelijk getest.

Doe de eiwit screener

Vraag 2: Hoeveel eiwit heb ik nodig?

Nu is de vraag natuurlijk: hoeveel eiwit heeft u nu echt dagelijks nodig? Dit verschilt per persoon: wanneer we ouder worden, ziek zijn of moeten herstellen van en oprtatie heeft u meer eiwit nodig dan normaal. Heeft u geen onderliggende chronische of acuute ziekte? Dan valt u onder de categorie gezond.

Hieronder kunt u uw eiwitbehoefte berekenen. Het rekenmodel is gebaseerd op de eiwitmeter van ziekenhuis Gelderse Vallei.

Eiwitmeter

Vraag 3: Hoeveel eiwit brengt Carezzo?

Is er een kans dat u ondervoeding heeft? Wij helpen u graag. Carezzo producten zijn eiwitverrijkt, er zit meer eiwit in dan van nature. Dit zijn de voordelen van Carezzo:

  • Op de verpakking staat telkens hoeveel eiwit er in een portie zit door een gouden balk met een cijfer. Veelal is dat 10 gram eiwit per portie.
  • U kunt gewone levensmiddelen vervangen door Carezzo producten, op deze manier krijgt u meer eiwit binnen zonder hiervoor meer te hoeven eten. Bovendien kunt u zelf kiezen met welke producten u meer eiwit wilt binnenkrijgen, er is voor iedereen wat wils!
  • Er is een ruime keuze waardoor u door de hele dag een normaal product kunt vervangen door een Carezzo product
  • De producten zijn makkelijk slikbaar en vullen niet! Hierdoor kunt u het ook makkelijker volhouden.