Ziekenhuizen vergroten het gebruik van Carezzo producten

Wij krijgen van ziekenhuizen die Carezzo al wat langer gebruiken steeds meer signalen dat de inzet wordt uitgebreid. Dat betreft zowel het gebruik van een groter assortiment, met de opname van wit brood, cake en muffin, flessen fruitsap en soep, als ook meer patiënten in meer afdelingen die het eiwitverrijkte eten en drinken krijgen aangeboden. Het AMC in Amsterdam heeft in een pilot voor oncologie patiënten al eerder het volledige Carezzo assortiment in het dagmenu aangeboden. Nu heeft dit ziekenhuis besloten dat dit wordt uitgebreid naar afdelingen in het gehele ziekenhuis. Het Isala in Zwolle hanteert sinds september een breed Carezzo assortiment en is enthousiast over het feit dat de prestatie indicator (eiwit inname op de vierde dag) vanaf die tijd zichtbaar is gestegen.

De versnelling in de ziekenhuizen komt door twee aspecten. Dat is de prioriteit die nu gegeven wordt om de voedingsconcepten te vernieuwen. En dat is vanwege het enthousiasme bij diëtisten en patiënten dat dit met de lekkere producten van Carezzo ook makkelijk kan. In veel ziekenhuizen wordt de SNAQ lijst met eiwitrijke tussendoortjes opnieuw bekeken en producten toegevoegd welke ten minste 10 gram eiwit geven per portie. Opvallend is ook dat de snelheid in besluitvorming toeneemt, wat vroeger maanden kostte wordt nu in enkele weken al gerealiseerd. Het signaal is duidelijk, voeding staat volop in de schijnwerpers in ziekenhuizen en er is ruimte voor vernieuwing en verbetering.

In 2016 waren er ruim 30 ziekenhuizen die Carezzo hebben opgenomen. Dit aantal breidt zich in rap tempo uit. Vanaf januari verwelkomen we Haga Ziekenhuis in De Haag, Martini Ziekenhuis in Groningen, Deventer Ziekenhuis, St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.