Weinig eetlust: 7 makkelijke tips op een rijtje!

Weinig eetlust: 7 makkelijke tips!

Er zijn situaties waarin je minder trek hebt in eten. Wat zijn de oorzaken van een verminderde eetlust? En valt daartegen te doen? Wij helpen je graag met 7 makkelijke tips.

Lunch

Weinig eetlust oorzaak

Een verminderde eetlust kan ontstaan in veel verschillende gevallen, bijvoorbeeld bij ziekte. Hierdoor kan de smaak veranderen of je voelt je te ziek om te eten. Ook bij medicijngebruik kan de smaak worden beïnvloed. Psychische klachten en vermoeidheid kunnen eveneens leiden tot weinig eetlust.

Weinig eetlust moe

Wie moe is, doet vaak rustiger aan en heeft daardoor minder energie nodig. Niet zo verrassend dus, dat dan ook de eetlust minder wordt.

Weinig eetlust ziekte

Ziekte kan een negatief effect hebben op de eetlust. Dat is vervelend, omdat juist voor het herstel voedingsstoffen zoals eiwitten hard nodig zijn.

De 7 tips van Carezzo bij weinig eetlust!

Merk je dat je weinig eetlust hebt? Maak dan gebruik van de 7 onderstaande tips!

1. Eet kleinere maaltijden

Een groot bord met veel eten werkt niet echt. Eet daarom kleinere maaltijden, desnoods 6 keer per dag.

2. Geef eten extra smaak

Verse kruiden zoals munt, rozemarijn en basilicum maken een gerecht veel smaakvoller. Bij weinig eetlust kan dit helpen om met meer smaak te eten.

3. Kies voor eiwitverrijkte producten

Heb je weinig eetlust? Kies dan voor producten met extra eiwitten, bijvoorbeeld de Carezzo cake. Erg lekker en ongemerkt krijg je extra eiwitten binnen.

4. Eet samen

Uit onderzoek blijkt dat samen eten leidt tot meer eten. Vraag daarom aan familie en vrienden of ze gezellig komen eten.

5. Beweeg!

Beweging stimuleert de eetlust. Ook al is bewegen een opgave, probeer dit toch te doen. Een klein ommetje is al voldoende.

6. Eet fruit!

Frisse voedingsmiddelen stimuleren namelijk de eetlust. Een paar stukjes fruit bijvoorbeeld of een beetje vruchtensap stimuleert de trek in eten. Neem niet te veel, want dan kan dit juist het tegenovergestelde effect hebben.

7. Ontspan!

Hoe meer eten als een verplichting voelt, hoe moeilijker het gaat. Door te ontspannen en er geen ding van te maken gaat eten vaak beter.

Weinig eetlust: 7 makkelijke tips op een rijtje!

Weinig eetlust eiwitten

Om spierafbraak (link) tegen te gaan is het belangrijk om te blijven bewegen én voldoende eiwitten binnen te krijgen. Zorg dus als eerste voor de inname van eiwitten bij weinig eetlust. Eiwitten komen voor in bijvoorbeeld vlees, vis, peulvruchten, rijst en brood.

Als het dan nog niet lukt om genoeg eiwitten binnen te krijgen om spierafbraak tegen te gaan, probeer dan eens iets in ons ruime assortiment. De Carezzo producten zorgen ervoor dat je kunt kiezen wat je lekker vindt, en krijgen wat je nodig hebt.

Weinig eetlust en toch alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen?

Bij Carrezzo hebben we een zeer divers assortiment aan voeding ontwikkeld om te zorgen dat jij ondanks een mindere eetlust alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.