VERNIEUWD: GLADDE SOEP VOOR EEN BREDE DOELGROEP

Carezzo heeft intensief contact met de diëtisten in de zieken- en verpleeghuizen. Vanuit hun ervaringen komen we op het spoor van mogelijke verbeteringen. En er blijkt een duidelijke behoefte te bestaan aan hartige producten. Eiwitverrijkte soep is daar een goede invulling van.

De grote wens van diëtisten is of onze eiwitverrijkte soep ook glad kan zijn waardoor deze ook geschikt is voor cliënten met slikklachten. Wij hebben dit aangepakt in de tomatensoep en de bloemkool-broccolisoep. De diëtisten zijn enthousiast dat deze gladde soepen nu geschikt zijn voor alle gebruikers, met of zonder slikklachten.

 

Door de soepballen te vermalen en vervolgens de soep te homogeniseren is het hierdoor een geheel gladde soep geworden. Carezzo heeft de soep iets verdikt waardoor we een consistentie bereikt hebben die aangenaam is voor een brede groep van patiënten.

Uiteraard wordt bij soep altijd kritisch gekeken naar het zoutgehalte. Wij streven naar een zo laag mogelijk zoutgehalte en vervangen daarom zout door andere kruiden en specerijen om de hartige smaak te kunnen bieden.

De Carezzo soepen kunnen worden ingezet als het hartig tussendoortje wat uitstekend past in de namiddag. Hiervoor bestaat een grote animo aangezien de meeste tussendoortjes zoet zijn. De Carezzo soepen geven bovendien 10 gram eiwit per portie. En ze zijn gemakkelijk op te warmen in de magnetron, ook als de keuken gesloten is. De vernieuwde tomatensoep en bloemkool-broccolisoep zullen vanaf heden beschikbaar zijn via de bekende bestelnummers van uw foodservice grossier.

De Carezzo eiwitverrijkte soepen kunnen ook besteld worden via onze webshop, www.carezzo.nl/shop. U kunt kiezen uit vier samengestelde Carezzo boxen met eiwitverrijkt brood en fruitsap, en naar keuze aangevuld met soep, fruitzuivel of banket. In een van de vier boxen, de soepbox, is de aanvulling met tomatensoep, bloemkool-broccolisoep en champignonsoep.