STEEDS MEER ZIEKENHUIZEN KIEZEN CAREZZO

Doordat er steeds meer ziekenhuizen voor Carezzo kiezen neemt de aanpak van ondervoeding een grote vlucht. UMC Groningen, St. Antonius Ziekenhuis, AMC en Ziekenhuis Gelderse Vallei kozen eind 2015 voor Carezzo. Deze ziekenhuizen werden snel daarna gevolgd door Reinier de Graaf groep, Bravis, Elisabeth-Twee steden, Diakonessenhuis, Albert Schweitzer ziekenhuis, St. Jans Gasthuis en Isala. Momenteel zijn Gelre, Deventer ziekenhuis en MC Slotervaart de implementatie aan het voorbereiden. We zien dat deze versnelling komt door de enthousiaste inzet van diëtisten die, samen met de collega’s van facilitair, voeding en assistentes, de nieuwe voedingsoplossing met open armen hebben ontvangen. Op de NVD Dietisten dagen konden 1.250 diëtisten de Carezzo producten proeven en kennisnemen van de wetenschappelijke onderbouwing. Alle diëtisten reageerden erg enthousiast op de verschillende smaken eiwitverrijkte brood en fruitsap: “Het is lekker en je proeft geen verschil met gewone producten”. En dit geldt ook voor de overige assortimenten van Carezzo.

Een tweede impuls kwam van het onderzoek van de Stuurgroep Ondervoeding in mei. Die signaleerde dat de helft van de ziekenhuizen hun voedingsproces kunnen verbeteren door meer keuze in de menukaart, meer maaltijdmomenten per dag met onbeperkte verstrekking van tussendoortjes en minder tijd tussen bestellen en eten. Ziekenhuis Gelderse Vallei scoort als hoogste op deze wensenlijst en doet dat ook met het gebruik van de Carezzo producten. We zien dat steeds meer facilitair managers actief op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden.

Steeds meer diëtisten binnen zieken- en verpleeghuizen maken in hun oriëntatie gebruik van het aanbod voor een Carezzo presentatie en Proeverij voor diëtetiek en facilitair, waarbij het voedingsconcept wordt toegelicht en alle producten kunnen worden geproefd. Wij krijgen als feedback dat deze bijeenkomst een goede start is om alle vragen aan bod te laten komen voor de inzet van eiwitverrijkte basisvoeding.