PRIJSUITREIKING FRANCISCUS GASTHUIS & VLIETLAND VOOR BETERE VOEDINGSREGISTRATIE

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft de afdelingen Geriatrie en Neurologie in het zonnetje gezet vanwege de aandacht voor voedingsregistratie. Bij de feestelijke prijsuitreiking kregen de voedingsassistenten een oorkonde en lunch door Carezzo aangeboden.

Op 6 mei mocht diëtist Linda Groeneveld de uitkomsten van de campagne voor aandacht van voedingsregistratie presenteren.  Twee afdelingen waren geselecteerd voor hun prestaties:

  • Geriatrie: Best presterende afdeling in voedingsregistratie.
  • Neurologie: Snelst groeiende afdeling in voedingsregistratie.


Op de locatie Vlietland waren van beide afdelingen 15 medewerkers uitgenodigd om dit te vieren, ze kregen bloemen en een oorkonde aangeboden.

Carezzo bood een lunch aan met allemaal eiwitverrijkte producten. De nieuwe vegetarische Pompoensoep viel goed in de smaak en ook het eiwit verrijkte roomijs was een traktatie. Een geslaagde finale van een campagne die de aandacht voor voedingsregistratie heeft beloond.

De campagne voor voedingsregistratie bereikt veel meer dan alléén maar registratie. Het stimuleert de bewustwording van het belang van het verhogen van de eiwit inname en het gesprek dat de voedingsassistent aangaat met de patiënt.

Veelal weten patiënten niet wat meer eiwit voor hen kan betekenen en zullen zij uit zichzelf er ook niet naar vragen. Door de voedingsassistent kan de patiënt gestimuleerd worden eiwitverrijkte producten te proberen en ervaren dat zijn lekker zijn.

Wilt U ook een afdeling in het zonnetje zetten, die op voedingsgebied een pluim verdienen, dan laat Franciscus zien hoe dit kan.

Carezzo werkt graag mee.