DOELSTELLINGEN BEHALEN MET CAREZZO
Carezzo Nutrition wordt steeds vaker gevraagd om mee te denken en mee te werken in de aanpak van ondervoeding. Wij hebben in de wetenschappelijke studies van Cater with Care bewezen dat met eiwitverrijkte basisvoeding er 1,5 keer meer eiwitinname mogelijk is zonder meer te eten. Met de gebruikelijke aanpak van een energie en eiwitrijk menu, aangevuld met drinkvoeding, bereikt maar 47% de gewenste eiwitinname, die vastgelegd is in een prestatie indicator. Veel ziekenhuizen hanteren het streefdoel om dit te verhogen naar minimaal 60%. Uit het Cater with Care onderzoek blijkt dat met eiwitverrijkte producten van Carezzo dit verhoogd kan worden naar 79%. Een grote sprong voorwaarts om ondervoeding op te lossen.
In de ziekenhuizen wordt de eiwitinname gemeten op de vierde dag en is er een prestatie indicator van 1,2 g/kg/dag bij ondervoeding. De IGZ spreekt ziekenhuizen erop aan indien deze doelstelling niet gehaald wordt. Op vele plaatsen wordt nu een nieuw voedingsbeleid geformuleerd en werkgroepen opgestart om verbeteringen door te voeren. Carezzo Nutrition ondersteunt haar klanten in de implementatie door het vergaren van data en het berekenen in hoeverre de prestatie indicator nu behaald wordt. Dit geeft inzicht voor de ziekenhuizen hoe zij kunnen bijsturen op met name de protocollen en training van de medewerkers. Carezzo Nutrition draagt op een actieve manier bij dat ziekenhuizen hun doelstellingen zullen halen, nu we weten uit onderzoek dat dit mogelijk is. Wij hebben een White paper voor professionals met de wetenschappelijke onderbouwing ter verdieping.
