Brood en Bollen als eiwitverrijkt brood tijdens je ontbijt of lunch

Brood en Bollen als eiwitverrijkt brood tijdens je ontbijt of lunch

Eiwitverrijking in de basismaaltijd: Wat kun je alleen al met brood en bollen bereiken?

Steeds meer ouderen leiden aan ondervoeding, wat in de meeste gevallen zorgorganisaties kiezen vooral in de 3 basismaaltijden voor eiwitverrijkte voeding. Dit betekent dat de patiënt of cliënt alleen al met Carezzo brood tijdens het ontbijt 5 gram extra eiwit per snee binnenkrijgt zonder extra te hoeven eten.

Wetenschappelijk onderzoek van Wageningen Universiteit toont aan dat de doelstelling van 20 tot 30 gram eiwit per maaltijdmoment, met het ontbijt doorgaans niet wordt behaald. In veel gevallen hebben vooral ouderen vaak niet de eetlust om meer dan 1 of 2 sneetjes brood te eten. Dit maakt het een uitdaging om tijdens dit eetmoment genoeg eiwitten binnen te krijgen, maar Carezzo kan je hierbij helpen!

De producten van Carezzo kunnen de eiwitinname eenvoudig verhogen. Als je al één Carezzo witte bol, volkoren tarwebol of rozijnen/krentenbol eet en daarbij één glas Carezzo Fruitdrink drinkt, dan levert dit al een eiwitinname van 20 gram op. Wordt de bol dan ook nog met één plakje kaas belegd, dan stijgt de eiwitinname al naar 25 gram!

Ander vorobeeld: stel je eet bij het ontbijt 2 sneetjes Carezzo witbrood of volkorenbrood, en belegt het met één plakje kaas en een glas sinaasappel fruitdrink (of één van onze andere 3 smaken), dan kan er zelfs een eiwitinname van boven de 30 gram behaald worden.

De Carezzo broodproducten zijn dan ook een goede en vooral hele toegankelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen tijdens je ontbijt of lunch. Je hoeft je eetpatroon niet aan te passen en kunt via onze webshop het brood lekker thuis laten bezorgen!

Nog niet overtuigd? We zetten de voordelen een keer op een rij:

  • Je krijgt meer eiwitten binnen zonder hiervoor extra te hoeven eten
  • Het is een goedkope manier om extra eiwit binnen te krijgen, de prijs per half brood is in onze webshop €2,85, wat neerkomt op ongeveer 25 cent per snee van 8 gram eiwit!
  • Brood eten we elke dag. Het is een lekkere, effectieve en vooral laagdrempelige manier om extra eiwit binnen te krijgen.
  • We bezorgen het brood vriesvers bij jou aan de deur als je bestelt via onze webshop

Advies nodig over eiwitverrijking is de basismaaltijd? Neem contact op met onze diëtiste hier.

Bekijk ons assortiment brood