NIEUW: CHAMPIGNONSOEP WORDT ‘VLEESVRIJ’

Diëtisten vroegen ons ook of wij eiwitverrijkte soep kunnen aanbieden, die past in een vegetarisch voedingspatroon. Dit is een nog grotere uitdaging dan invulling geven aan de behoefte aan gladde soepen. Maar we zijn deze uitdaging aangegaan met de nieuwe champignonsoep.

We hebben de champignonsoep vleesvrij gemaakt door de soepballen van rundvlees eruit te laten. Vervolgens is het eiwitgehalte weer verhoogd tot 10 gram per portie. Net als de andere 2 soepen is de champignonsoep nu ook glad van textuur en geschikt voor de brede doelgroep. De nieuwe soep heeft ook een verbeterde champignon smaak en wordt vanaf juni uitgeleverd.

De nieuwe champignonsoep heeft een wijziging van de samenstelling en daardoor passen we ook de ingrediënten declaratie en voedingswaarde tabellen aan. De nieuwe champignonsoep heeft ook een nieuw artikelnummer bij uw foodservice grossier. Wij zullen de leverantie van de oude receptuur stoppen.

Vooral in een vegetarisch dagmenu is het van belang om de hoeveelheid eiwit nauwkeurig te volgen, aangezien deze al gauw te weinig kan zijn. Met de eiwitverrijkte champignonsoep wordt 10 gram eiwit per portie verstrekt. Dat is circa 15 procent van de dagelijkse behoefte van circa 60 gram voor volwassenen van 75 kg.

De Carezzo eiwitverrijkte soepen kunnen ook besteld worden via onze webshop, www.carezzo.nl/shop. U kunt kiezen uit vier samengestelde Carezzo boxen met eiwitverrijkt brood en fruitsap, en naar keuze aangevuld met soep, fruitzuivel of banket. In een van de vier boxen, de soepbox, is de aanvulling met tomatensoep, bloemkool-broccolisoep en champignonsoep.