Maasstad Ziekenhuis kiest voor Carezzo soep in 750 ml fles: Efficiëntere werkwijze en betere patiëntbeleving

Verse soep is altijd een geliefd, hartig tussendoortje en in het geval van Carezzo soep nog een bron van extra eiwitten ook. De Carezzo soepen zijn ook in 750 ml flessen verkrijgbaar en dit biedt een aantal flinke voordelen. De Sodexo keuken- en voedingsmedewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam plukken er nu al de vruchten van. 

Maasstadjes
Maasstadjes, zo noemen ze tussendoortjes in het Maasstad Ziekenhuis. Deze Maasstadjes worden niet alleen tussen de maaltijden door maar ook tijdens de lunch geserveerd. Ze dienen om de eiwitinname van patiënten te verhogen en bevatten minimaal 7 gram eiwit. Niet voor niets zijn de Carezzo soepen met 10 gram eiwit een geliefd Maasstadje.

Nieuwe werkwijze
Onlangs verruilde het Maasstad Ziekenhuis portieverpakte soepen voor de Carezzo soepen in 750 ml fles. Nu wordt de soep opgewarmd in een pan en vervolgens in een thermoskan geschonken. In het bijzijn van de patiënt wordt de soep in een soepkom geschonken. Dit verbetert de patiëntbeleving enorm; de patiënt krijgt verse soep geserveerd. Bovendien is de Carezzo soep in 750 ml fles er in drie smaken: pompoen, champignon en tomaten. Iedere dag kan de patiënt kiezen uit twee verschillende soepen. De pompoensoep is vegetarisch en wordt dagelijks aangeboden. De champignonsoep en de tomatensoep worden om en om aangeboden.

Ook voor herstellende Corona patiënten en bij slikproblemen
De Carezzo soepen zijn zeer geschikt voor patiënten met slikproblemen en voor herstellende coronapatiënten. Eten kost hen vaak veel energie. De gladgebonden soepen, IDDSI 2, kunnen hierin verlichting brengen. Het Maasstad Ziekenhuis serveerde voorheen verschillende soorten soep. Met de Carezzo soep kozen zij voor één soort soep die iedere patiënt kan eten. Dat is minder arbeidsintensief en zorgt ervoor dat het ziekenhuis minder soep op voorraad hoeft te hebben. 

Hoe verwarm je de soep?
Je verwarmt de soep ongeveer 25 minuten in een pan op een keramiek kookplaat. Roer regelmatig. Als de soep zo’n 80˚ is, kun je het in een thermoskan schenken.

De voordelen
De Carezzo soepen in 750 ml fles bieden de volgende voordelen:

  • Een grotere versbeleving voor de patiënt;
  • Een efficiëntere werkwijze omdat met 1 fles 5 porties tegelijk kunnen worden bereid en niet elke portie apart hoeft te worden geopend, verwarmd, etc.
  • Eén soort soep voor alle patiënten, ook voor slikproblemen, vereenvoudigt het werk van de keukenmedewerker;
  • Eén soort soep neemt minder opslagruimte in beslag;
  • De fles leidt tot minder afval t.o.v. portieverpakkingen.

 

Zelf ervaren?
Wilt u de voordelen van de Carezzo soepen in 750 ml fles ervaren in uw ziekenhuis of verpleeghuis? Bestel hier een proefpakket van 3 flessen 750 ml soep.