Portieverpakkingen: hygiënisch en gebruiksvriendelijk

Hygiëne krijgt de laatste weken enorm veel aandacht. En terecht! Onze gezondheid is afhankelijk van hoe goed en hoe regelmatig wij onze handen wassen. Handen schudden mag even niet meer en ook het aanraken van voeding brengt risico’s met zich mee. En dat vormt een hele uitdaging in ziekenhuizen en zorginstellingen. Onze portieverpakkingen voorkomen onnodige aanraking en passen daardoor goed binnen de huidige hygiëneregels.

Portieverpakkingen
De portieverpakkingen Carezzo bestaan uit monoverpakkingen met een plak cake, een muffin, een rozijnen/krentenbol en een duo-pack volkorenbrood. De portieverpakkingen worden nu veelal ingezet, omdat deze handiger zijn op de broodserveerwagen.

Eiwitinname
Carezzo portieverpakkingen zijn ook zeer geschikt om de eiwitinname te verhogen. Een plak cake en een muffin bevatten 10 gram eiwit per stuk. Een rozijnen/krentenbol en een snee volkorenbrood bieden 8 gram eiwit per stuk.

Smakelijk
Carezzo streeft naar gezonde én smakelijke producten. Voor wie zich niet fit voelt en geen eetlust heeft, is het extra belangrijk dat eten smaakvol is. Als je niet voldoende eet, verzwak je nog meer. Onze smakelijke producten stimuleren een gezonde voedselinname.

Wilt u meer informatie over de Carezzo portieverpakkingen?

Eiwit: de hele dag door
Spreiding van eiwitten over de dag vergroot de totale eiwitinname. Het advies is om in de hoofdmaaltijd ten minste 25 gram eiwitten aan te bieden.

Goede eiwitmomenten
Ook de tussendoormomenten zijn belangrijk: s ’ochtends bij een kopje koffie, s ’middags bij de thee of de hartige trek en s ’avonds na het eten zijn goede eiwitmomenten. Wij adviseren op deze tussendoormomenten minimaal 10 gram eiwit te geven om de omzetting in spiermassa te stimuleren.

10 gram eiwit
Ook de Carezzo fruitdrinks, groentesoepen en roomijs bevatten 10 gram eiwit per portie en zijn geschikt voor alle eetmomenten van de dag.