Eiwitverrijkt

Eiwitverrijkt

Eiwitverrijkt

EIWITRIJKE VOEDING IS BOUWSTOF VOOR UW SPIEREN

Eiwitten zijn de bouwstoffen voor je spieren. Elke dag worden in je lichaam spieren afgebroken en weer opgebouwd. Daarom moet je ook elke dag eiwitrijke voeding eten om de spieropbouw in stand te houden. Eiwitrijke voeding bestaat uit producten waar van nature veel eiwitten in zitten, zoals het geval is bij vlees, vis, zuivel en kaas. Als je varieert in je eten worden er in een normale situatie voldoende eiwitrijke producten geconsumeerd om de spieren in balans te houden.

Er zijn alleen veel situaties waarbij eiwitrijke voeding niet voldoende is. Bij ziekte vraagt je lichaam meer eiwit dan in normale eiwitrijke voeding aanwezig is. Bij een tekort in de eiwit inname gaat de spierafbraak sneller dan de spieropbouw. Dan is er sprake van ongewenst gewichtsverlies. Dat is een belangrijk indicator voor een risico op ondervoeding wat er weer gevolgen heeft voor je weerstand en functionaliteit.

Lees verder over eiwitten
Eiwitverrijkt

EIWITVERRIJKTE VOEDING HEEFT EXTRA EIWIT

Eiwitverrijkte voeding is gewoon eten waar extra eiwit aan is toegevoegd. Wij hebben eiwitverrijkt brood met 2,5 keer zoveel eiwit als gewoon brood. Wij hebben ook eiwitverrijkte voeding in de vorm van fruitdrinks, waar normaal gesproken helemaal geen eiwit in zit. Eiwitverrijkte voeding verschilt dus van eiwitrijke voeding, omdat wij er extra eiwit aan hebben toegevoegd.

Carezzo biedt een hele range aan eiwitverrijkte voeding in brood, banket, fruitdrink, soep, roomijs en kleine maaltijden. Ons uitgangspunt bij eiwitverrijkte voeding is dat het lekker moet zijn, net zo lekker als het gewone product.

Bekijk ons assortiment