Eiwitrijke voeding | Bestel de lekkerste eiwitrijke producten

Eiwitrijke voeding | Bestel de lekkerste eiwitrijke producten

EIWITRIJKE VOEDING IS BOUWSTOF VOOR UW SPIEREN

Eiwitten zijn de bouwstoffen voor uw spieren. Elke dag worden in uw lichaam spieren afgebroken en weer opgebouwd. Daarom moet u ook elke dag eiwitrijke voeding eten om de spieropbouw in stand te houden. Eiwitrijke voeding bestaat uit producten waar van nature veel eiwitten in zitten, zoals het geval is bij vlees, vis, zuivel en kaas. Als u varieert in uw eten worden er in een normale situatie voldoende eiwitrijke producten geconsumeerd om de spieren in balans te houden.

Er zijn echter meerdere situaties waarbij eiwitrijke voeding niet voldoende is. Bij acute ziekte vraagt uw lichaam meer eiwit dan in normale eiwitrijke voeding aanwezig is. Bij een tekort in de eiwit inname gaat de spierafbraak sneller dan de spieropbouw. Dan is er sprake van ongewenst gewichtsverlies. Dat is een belangrijk indicator voor een risico op ondervoeding.

MEER ETEN LUKT VAAK NIET

Bij kwetsbare ouderen zien we dat ze vaak minder eten, doordat ze minder eetlust hebben. Omdat ze minder bewegen is ook de energiebehoefte lager, dus lijkt minder eten logisch.

Maar zelfs met eiwitrijke voeding in te kleine porties kan er een eiwittekort ontstaan, met het risico op ondervoeding. Diëtisten adviseren dat naarmate u ouder wordt u zelfs meer eiwit nodig heeft dan jonge volwassenen. Maar meer eten lukt vaak niet en dan is gewone eiwitrijke voeding onvoldoende voor de behoefte.

EIWITVERRIJKTE VOEDING HEEFT EXTRA EIWIT

Eiwitverrijkte voeding is gewoon eten waar extra eiwit aan is toegevoegd. Wij hebben eiwitverrijkt brood met twee en een half keer zoveel eiwit als gewoon brood. Wij hebben ook eiwitverrijkte voeding in de vorm van fruitdrink, waar normaal gesproken helemaal geen eiwit in zit. Eiwitverrijkte voeding verschilt dus van eiwitrijke voeding, omdat wij er extra eiwit aan hebben toegevoegd.

Carezzo biedt een hele range van eiwitverrijkte voeding in brood, banket, fruitdrink, soep, roomijs en kleine maaltijden. Ons uitgangspunt bij eiwitverrijkte voeding is dat het lekker moet zijn, net zo lekker als het gewone product. Als u zegt: “het is lekker” of “ik proef geen verschil” is dat voor ons een compliment. Vervang gewoon eten door gewoon eten met meer eiwit erin. Zo kunt u de eiwit inname over de gehele dag verspreiden, wat gunstiger is voor de opname.

Eiwitverrijkte voeding voor ouderen is de oplossing als meer eten niet lukt. Het zijn vertrouwde producten die u gewend bent te eten. U hoeft dus niet van voedingspatroon te veranderen, en dat is een groot voordeel omdat het geen moeite kost om het vol te houden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat met Carezzo eiwitverrijkte voeding u 1,5 keer meer eiwit kunt innemen, zonder meer te eten. Dat is precies waar we naar streven bij een risico op ondervoeding.

U HOEFT UW EETPATROON NIET AAN TE PASSEN

Carezzo heeft lekkere producten met extra eiwit erin. Ze passen in alle 6 eetmomenten op de dag. In drie maaltijden en 3 tussendoor momenten. U kunt Carezzo producten gebruiken ter vervanging van gewoon eten.
U krijgt dan wat u nodig heeft, meer eiwit zonder meer te eten.

Carezzo biedt u vertrouwde producten in een ruime keuze van smaken. U hoeft uw eetpatroon niet aan te passen.