CAREZZO EIWIT VERRIJKT FRUITSAP: BEVAT WEL ALLE ESSENTIËLE AMINOZUREN

In Fruitsap zit van nature geen eiwit. Carezzo heeft als enige aanbieder haar fruitsappen verrijkt met wei-eiwit tot 10 gram eiwit in een portie van 150 ml. In combinatie met de beste kwaliteit fruitsap (geen concentraat) levert dat een heerlijke smaak op met heel veel fans.

De kwaliteit van het eiwit is essentieel wanneer het gaat om het aanpakken van ondervoeding. Je kan de eiwit kwaliteit vergelijken door te kijken naar het aminozuur profiel, de bouwstenen van eiwit. De essentiële aminozuren zijn hierbij het belangrijkst omdat deze eiwitten uitsluitend door voeding in het lichaam komen. Carezzo heeft onderzoek laten doen naar het profiel van de essentiële aminozuren in wei-eiwit en collageen. Wei-eiwit scoort daarin veel beter dan collageen.

Collageen mist een essentieel aminozuur: tryptofaan. Wei-eiwit bevat alle essentiële aminozuren. Daardoor ondersteunt de consumptie van wei-eiwit veel beter de spiersynthese dan collageen. Omdat de spieropbouw bij de mensen die ondervoed zijn het doel is waar wij naar streven, heeft Carezzo gekozen voor de betere biologische kwaliteit in alle fruitdrink smaken.

Essentiele aminozuren moeten we via de voeding naar binnen krijgen. Vooral de gehaltes aan essentiële aminozuren zijn bepalend voor de biologische kwaliteit van het eiwit. Naast de hoeveelheid eiwit is het belangrijk dat voldoende van alle essentiële aminozuren in het eiwit aanwezig zijn.

Carezzo fruitdrink is verrijkt met wei-eiwit. Dit eiwit heeft een gebalanceerd aminozuur- profiel: alle essentiële aminozuren zijn met een hoge concentratie aanwezig om te kunnen voldoen in de voedingsbehoefte van een volwassen persoon. Dat lukt niet met collageen in fruitsap.

De vergelijking van de biologische kwaliteit van eiwitten in fruitsap is opgesteld door voedingswetenschapper Dr.Ir. Jan de Vries van Nutrition Solutions. Hij heeft in een kort verslag de verschillen en de onderbouwing weergegeven.